#DeleteFacebook je věc: Zde je návod, jak smazat svůj účet na Facebooku a získat svá data

Tech

#DeleteFacebook je věc: Zde je návod, jak smazat svůj účet na Facebooku a získat svá data

Po narušení dat Yahoo před několika lety jsme vám ukázali, jak vyřadit Yahoo Mail v reakci na špatné řešení situace ze strany Yahoo. Totéž se zdá být vhodné jako reakce na obrovské „narušení dat“ Cambridge Analytica na Facebooku, i když opustit sociální síť může být mnohem těžší než nahradit svůj e-mail.

Nicméně to určitě vypadá, že existuje #SmazatFacebook hashtag na Twitteru, což znamená, že spousta lidí v reakci na tato odhalení zahazuje své účty na Facebooku. Smazat svůj účet je vlastně docela jednoduché a my vám řekneme vše, co o tom potřebujete vědět.

V první řadě byste to měli věděttohle vlastně nebyl hack. To je zásadní detail. Vaše data nebyla ukradena a nejste v ohrožení. Vývojáři však využili zdroje uživatelských dat, které jim Facebook dal k dispozici, a poté kreativně použili uvedená data pro účely související s volbami. Znamená to, že všechny aplikace mohly v té době využívat stejné informace o vás? To je pravděpodobně pravděpodobné, a proto se to může ukázat jako obrovská bolest hlavy pro Facebook.

Než Facebook deaktivujete nebo smažete, možná budete chtít zvážit stažení kopie svých dat z Facebooku, abyste se ujistili, že se neztratilo vše, co jste na Facebooku celé ty roky publikovali – existujeStáhněte si kopii svých dat na Facebookumožnost vpravo doleSpravovat účetvNastaveníJídelní lístek.

Měli byste také zvážit deaktivaci nebo smazání Facebooku na počítači spíše než na mobilu, abyste si svá data mohli vzít předem. Pokud však smažete nebo deaktivujete Facebook, ujistěte se, že jste ze smartphonů a tabletů odstranili své aplikace na Facebooku.

Deaktivujte Facebook

Pokud chcete deaktivovat svůj účet na Facebooku, načtěte sociální síť do prohlížeče a klepněte na šipku dolů v pravém horním rohu. Klikněte naNastavení, který automaticky načteObecná nastavení účtustrana.

Zdroj obrázku: Screenshot

Po uložení dat klikněte naSpravovat účet, poslední možnost v seznamu, která vám umožňuje upravit vaše starší nastavení kontaktu nebo deaktivovat účet. Pak hledejteDeaktivujte svůj účet.

Zdroj obrázku: Screenshot

Zde vás Facebook požádá o heslo, aby se ujistil, že s tím skutečně chcete pokračovat.

Pokud budete pokračovat s touto možností, budete se moci znovu připojit k Facebooku, kdykoli budete chtít, a vaše data tam budou stále.

Smazat Facebook

Smazání účtu na Facebooku mezitím ve skutečnosti odstraní všechna vaše data z Facebooku, což je pravděpodobně akce, která se nejlépe hodí k hnutí #DeleteFacebook.

Zdroj obrázku: Screenshot

Chcete-li smazat svůj účet na Facebooku, přejděte přímo na FacebookSmazat můj účet strana.

Stále budete muset počkat asi 90 dní, než budou vaše data trvale odstraněna ze serverů Facebooku, ale váš účet by byl fakticky smazán v okamžiku, kdy o to požádáte.